Кипър въвежда редица ограничителни мерки с цел предотвратяване на разпространението на

...
Кипър въвежда редица ограничителни мерки с цел предотвратяване на разпространението на
Коментари Харесай

Кипър въвежда строги Covid-мерки до 15 януари догодина

Кипър вкарва редица ограничаващи ограничения за попречване на разпространението на ковид, които ще са в действие от днес до 15 януари 2021 година, осведоми БНР. 

С обнародваното разпореждане на министъра на опазването на здравето Константинос Йоану се постанова ограничаване до 50 души за частни събирания у дома или на публични места. Максималният брой посетители за сватби и кръщенета е до 350 души. Под ограничаване са и заведения за хранене, кафенета, питейни заведения.

Забранено е провеждането на всеобщи събития като концерти, фестивали, изложения и други навън - на игрища, площади, улици.

Задължително е носенето на маски в закрити пространства от работещите в тях и посетителите.

Децата над 12-годишна възраст в учебните заведения, които се отварят при започване на септември, също наложително би трябвало да са с маски.

На всеки 2 седмици ще се тестват по 5000 души тук-там с огромен брой хора (ресторанти, молове, университети), с цел да се следи обстановката и вземат навременни ограничения, разгласи здравното министерство.

Според министър Константинос Йоану епидемиологичната обстановка в страната е приемлива, само че би трябвало да продължат да се съблюдават защитните ограничения. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР